Mobilni telefon
+8615733230780
E-naslov
info@arextecn.com

Zambijska vlada ne namerava nacionalizirati rudarske industrije

Zambijski finančni minister Bwalya Ng'andu je nedavno izjavil, da zambijska vlada ne namerava prevzeti več rudarskih podjetij in ne namerava nacionalizirati rudarske industrije.
V zadnjih dveh letih je vlada kupila del lokalnih podjetij Glencore in Vedanta Limited.V govoru decembra lani je predsednik Lungu izjavil, da vlada upa, da bo imela "veliko število delnic" v nedoločenih rudnikih, kar je sprožilo zaskrbljenost javnosti glede novega vala nacionalizacije.V zvezi s tem je Gandu dejal, da je bila izjava predsednika Lunguja napačno razumljena in da vlada ne bo nikoli na silo prevzela drugih rudarskih podjetij ali jih nacionalizirala.
Zambija je v prejšnjem stoletju doživela boleče lekcije pri nacionalizaciji rudnikov, proizvodnja pa se je močno zmanjšala, zaradi česar je vlada v devetdesetih letih prejšnjega stoletja to politiko nazadnje odpovedala.Po privatizaciji se je proizvodnja rudnika več kot potrojila.Gandujeve pripombe bi lahko ublažile zaskrbljenost vlagateljev, vključno s First Quantum Mining Co., Ltd. in Barrick Gold.


Čas objave: 8. februarja 2021